Студентські будні

Розмова з морального виховання до Міжнародного дня людей з інвалідністю на тему: "Всі ми різні, але рівні"

«Людяність суспільства вимірюється
 ставленням до осіб з інвалідністю»

- лозунг до Міжнародного дня осіб з інвалідністю

3 грудня 2021 року в Київському фаховому коледжу туризму та готельного господарства на базі платформи «Microsoft Teams» була проведена актуальна розмова з морального виховання до Міжнародного дня осіб з інвалідністю на тему: «Всі ми різні, але рівні». 

Організаторами заходу виступили Бобокал Олена Миколаївна і Кучак Олена Євгеніївна.

Метою виховного онлайн-заходу було привернення уваги до проблем осіб з інвалідністю, розкрити способи захисту прав таких осіб та шляхи надання їм правової допомоги.

В ході зустрічі були розкриті та обговорені наступні питання: проблеми осіб з інвалідністю в Україні та нормативно-правова база, що регулює це питання; шляхи подолання стереотипного ставлення до таких осіб в суспільстві; проблематика працевлаштування та захист їх прав; надання правової допомоги, соціального забезпечення та підвищення рівня якості життя осіб з інвалідністю (державний та недержавний захист), а також надання можливості для їх реабілітації.

Отже, необхідно створити умови для зміни негативних стереотипів і ставлення до осіб з особливими потребами в українському суспільстві на основі досягнень соціальної солідарності й справедливості та сприяти утвердженню загального принципу: “Дивись на мене як на рівного!”.

 

Прокоментувати:

Переконайтесь що ви заповнили усі поля, відмічені зірочкою (*). HTML код не допускається

Log in