Відділення бакалаврату

Відділення бакалаврату

Завідувач відділення – Мякінченко Ірина Олександрівна, спеціаліст вищої категорії, аспірант. Очолює відділення з 2019 року.

Графік прийому:  Понеділок, з 09:00 до 10:00;  Четвер , з 15:00 до 16:00.

Відділення забезпечує надання ефективної та комплексної підготовки фахівців першого(бакалаврського) рівня вищої освіти за спеціальностями «Готельно-ресторанна справа», «Туризм», «Право» шляхом якісної організації навчально-методичної та наукової роботи.

За відділенням закріплено кафедри туризму та готельно-ресторанної справи, права, загальнотеоретичної та прикладної підготовки. Підготовку бакалаврів здійснюють 1 доктор наук, 20 кандидатів наук, спеціалісти вищої категорії, викладачі – методисти.

081 «Право»

Кваліфікація: бакалавр з права

Зарахування на навчання здійснюється:

після 11 класу (термін навчання на денній та заочній формі навчання - 3 роки 10 місяців):

за конкурсом сертифікатів зовнішнього незалежного оцінювання з предметів:

для бюджетних пропозицій: 

  • українська мова та література;
  • історія України;
  • математика або іноземна мова.

для небюджетних пропозицій:

  • українська мова та література;
  • математика або історія України;
  • географія або біологія.

на базі диплому молодшого спеціаліста за спорідненою спеціальністю (термін навчання на денній та заочній формі навчання - 1 рік 10 місяців) за конкурсом результатів вступних випробувань з фахових дисциплін;

на базі диплому молодшого спеціаліста, бакалавра за неспорідненою спеціальністю  (термін навчання на денній та заочній формі навчання - 2 рік 10 місяців) за конкурсом результатів вступних випробувань з фахових дисциплін.

По закінченню навчання випускникизможуть працювати в органах правосуддя, органах державної виконавчої влади, органах місцевого самоврядування, органах Міністерства юстиції України та юридичних службах підприємств усіх форм власності на посадах:

  • Секретар судового засідання
  • Секретар суду
  • Помічник приватного детектива
  • Помічник судді
  • Помічник юриста
  • Помічник-консультант народного депутата України
  • Державний виконавець
  • Оперуповноважений
  • Інспектор патрульної служби
  • Командир відділення (органи внутрішніх справ)
  • Молодший інспектор (органи внутрішніх справ)
  • Помічник оперуповноваженого
  • Помічник слідчого
  • Інспектор (пенітенціарна система),
  • Інспектор праці (правовий), приватний детектив, судовий експерт
  • Юрисконсульт

Після закінчення навчання випускники мають можливість продовжити здобувати освіту за освітнім ступенем «магістр» зі спеціальностей «Право» та «Міжнародне право» в закладах вищої освіти України.

Практика:

  • Навчальна практика
  • Виробнича практика

Державна атестація:

  • Комплексний державний екзамен (цивільне право, цивільне процесуальне право, кримінальне право, кримінальне процесуальне право, господарське право, господарське процесуальне право)

241 «Готельно-ресторанна справа»

Спеціальність: Готельно-ресторанна справа

Кваліфікація: Бакалавр з готельно-ресторанної справи

Зарахування на навчання здійснюється:

після 11 класу (термін навчання на денній та заочній формі навчання - 3 роки 10 місяців):

за конкурсом сертифікатів зовнішнього незалежного оцінювання з предметів: 

для бюджетних пропозицій: 

  • українська мова та література;
  • іноземна мова;
  • математика або географія.

для небюджетних пропозицій:

  • українська мова та література;
  • математика або історія України;
  • географія або біологія.

на базі диплому молодшого спеціаліста за спорідненою спеціальністю (термін навчання на денній та заочній формі навчання - 1 рік 10 місяців) за конкурсом результатів вступних випробувань з фахових дисциплін;

на базі диплому молодшого спеціаліста, бакалавра за неспорідненою спеціальністю  (термін навчання на денній та заочній формі навчання - 2 рік 10 місяців) за конкурсом результатів вступних випробувань з фахових дисциплін.

По закінченню навчання випускники зможуть працюватив сфері готельного, ресторанного і туристичного бізнесу за такими посадами:

  • Керівники підприємств, установ та організацій (директор готельного (ресторанного) підприємства).
  • Адміністратор (господар) залу.
  • Бармен.
  • Бригадир на дільницях основного виробництва (хлібопекарне та кондитерське виробництво).
  • Завідувач підприємства громадського харчування, готелю.
  • Інспектор-товарознавець.
  • Керуючий готелем (пансіонатом, кемпінгом і т. ін.), керуючий рестораном (кафе, їдальнею і т. ін.).
  • Керуючий готельним господарством (підприємством харчування).
  • Завідувач номерного фонду готелю (туристичного комплексу та ін.).
  • Консьєрж готельного комплексу.
  • Менеджер (управитель) кафе (бару, їдальні), менеджер (управитель) підприємства з приготування та постачання готових страв, менеджер (управитель) ресторану, менеджер
  • (управитель) систем харчової безпеки.
  • Менеджер (управитель) у готельному господарстві.
  • Фахівець із гостинності (готелі, туристичні комплекси та ін.), фахівець із готельної справи, фахівець із ресторанної справи.
  • Керівники апарату місцевих органів державної влади (керівник структурного підрозділу, головний спеціаліст (з туризму), начальник відділу);
  • Керівники підрозділів у сфері культури, відпочинку та спорту (завідувач туристської бази, завідувач бюро подорожей, екскурсій).
  • Керівники інших малих підприємств без апарату управління (директор малого підприємства (у сфері гостинності)).
  • Викладачі університетів і вищих навчальних закладів.
  • Наукові співробітники (готельно-ресторанна справа), молодший науковий співробітник, науковий співробітник.
  • Організатор туристичної і готельної діяльності, консультанти з подорожей та організатори подорожей (екскурсовод, інструктор оздоровчо-спортивного туризму (за видами туризму), організатор подорожей (екскурсій), фахівець з туристичного обслуговування, фахівець із конференц-сервісу, фахівець із спеціалізованого обслуговування, фахівець із організації дозвілля, фахівець із туристичної безпеки).

Практика:

  • Навчальна практика «Вступ до фаху»
  • Навчальна практика
  • Виробнича практика
  • Переддипломна практика

Державна атестація:

  • Іноземна мова
  • Комплексний державний екзамен (Організація готельного господарства, організація ресторанного господарства, Менеджмент готельно-ресторанного господарства, Маркетинг готельно-ресторанного господарства)та захист Дипломної роботи

242 «Туризм»

Кваліфікація: Бакалавр з туризму, фахівець з туристичного обслуговування

Зарахування на навчання здійснюється:

після 11 класу (термін навчання на денній та заочній формі навчання - 3 роки 10 місяців):

за конкурсом сертифікатів зовнішнього незалежного оцінювання з предметів: 

для бюджетних пропозицій: 

  • українська мова та література;
  • іноземна мова;
  • математика або географія.

для небюджетних пропозицій:

  • українська мова та література;
  • математика або історія України;
  • географія або біологія.

на базі диплому молодшого спеціаліста за спорідненою спеціальністю (термін навчання на денній та заочній формі навчання - 2 рік 10 місяців) за конкурсом результатів вступних випробувань з фахових дисциплін;

на базі диплому молодшого спеціаліста, бакалавра за неспорідненою спеціальністю  (термін навчання на денній та заочній формі навчання - 3 рік 10 місяців) за конкурсом результатів вступних випробувань з фахових дисциплін.

По закінченню навчання випускники зможуть працювати в сфері гостинності та туристичного бізнесу за такими посадами:

  • Керівники підприємств, установ та організацій (директор туристичного підприємства);
  • Керівники підрозділів у сфері культури, відпочинку та спорту (завідувач туристської бази, завідувач бюро подорожей, екскурсій).
  • Керівники малих підприємств-готелів та закладів ресторанного господарства без апарату управління;
  • Керівники малих підприємств без апарату управління в туристичному обслуговуванні;
  • Керівники інших малих підприємств без апарату управління (директор малого підприємства (у сфері гостинності));
  • Менеджери (управителі) туристичних агентств та бюро подорожей;
  • Менеджери (управителі) з організації діяльності туристичних агентств та бюро подорожей;
  • Менеджери (управителі) у сфері культури, відпочинку та спорту;
  • Професіонали в галузі туризму;
  • Туризмознавці;
  • Організатор туристичної і готельної діяльності, консультанти з подорожей та організатори подорожей (екскурсовод, інструктор оздоровчо-спортивного туризму (за видами туризму), організатор подорожей (екскурсій), фахівець з туристичного обслуговування, фахівець із конференц-сервісу, фахівець із спеціалізованого обслуговування, фахівець із організації дозвілля, фахівець із туристичної безпеки);
  • Інші технічні фахівці в галузі управління (інспектор з туризму).

Практика:

  • Навчальна практика «Вступ до фаху»
  • Навчальна практика
  • Виробнича практика
  • Переддипломна практика

Державна атестація:

  • Іноземна мова
  • Комплексний державний екзамен (Організація туризму: основи туризмознавства, організація туристичних подорожей, організація екскурсійної діяльності, організація анімаційної діяльності, туроперейтинг, менеджмент) та захист Дипломної роботи

Log in